AES veulen- en merriekeuring (NL)

vrijdag 25 augustus 2023 - de Molenheide Schijndel (NL) Aanmelden

Het programma is bekend. 

— Start programma 8:30 —

 • Pony veulens ( 4 pony's + prijsuitreiking) 

 • Dressuurveulens (22 veulens)

 • Prijsuitreiking Dressuurveulens

 • ±15 minuten pauze

 • Springveulens (33 veulens)

 • Eventingveulens (2 veulens)

 • Prijsuitreiking spring en eventing veulens

— Einde programma —


Manege de Molenheide

De Heikampen 7
5482 ZR Schijndel
Nederland

Deelname aan deze veulenkeuring is gratis!

Wilt u uw veulen laten beoordelen door een deskundige jury? Schrijf u dan in voor de AES veulenkeuring op vrijdag 25 augustus. 

De jury bekijkt elk veulen in de ring en beoordeelt of het over de gewenste kwaliteiten beschikt. Denk aan de bouw van het veulen, de beweging etc. Na het presenteren van uw veulen zal de beoordeling mondeling worden toegelicht. De veulenkeuring is een mooie gelegenheid om uw veulen te vergelijken met andere veulens. Zowel dressuur- eventing- als springveulens kunnen zich presenteren op de veulenkeuring. 

Er is een prijzenpot beschikbaar van €1000,-.

U kunt reeds AES geregistreerde veulens eenvoudig aanmelden via mijn AES. U kunt ook even een mailtje sturen naar info@aesbenelux.com of bellen met ons kantoor, dan melden wij hem voor u aan.

Veulens die nog niet geregistreerd zijn kunt u aanmelden door een ingevuld inschrijfformulier naar ons terug te mailen of te sturen. Deze kunt u hier downloaden. 

U kunt uw veulen na de beoordeling laten schetsen en chippen (met een thermochip) op voorwaarde dat u het dekbewijs en het ingevulde schetsformulier direct weer op het secretariaat inlevert. De kosten voor het schetsen, chippen en het paspoort bedragen in totaal €62,50 excl. btw. 

Deelname is alleen toegestaan voor AES veulens of veulens die tijdens de keuring AES worden ingeschreven.

- Veulens mogen ingevlochten zijn maar dit is niet noodzakelijk.
- Veulens mogen niet geschoren zijn, ook de tastharen mogen niet zijn afgeschoren. 

- Let op: Wordt uw veulen geschetst en gechipt tijdens de keuring? Wij zouden dan graag zo snel mogelijk de dekbon ontvangen zodat wij de voorbereidingen kunnen maken voor uw paspoort. (heeft u een dekking via van den Oetelaar, dan regelen wij dit voor u).

Als uw veulen al een paspoort heeft vragen wij u deze mee te nemen voor een identiteitscontrole. 

---

Nieuw! Het is ook mogelijk om uw merrie te laten keuren. Vanaf het derde levensjaar is deelname aan de merriekeuring mogelijk. Voor elke fokrichting gelden specifieke criteria die worden gebruikt voor de evaluatie. Er wordt gecontroleerd op zichtbare (erfelijke) gebreken en afwijkingen, evenals op fysieke eigenschappen aan de hand van lineaire scores. De merries worden beoordeeld op hun beweging, zowel vrij als tijdens het lopen op een harde ondergrond. De merries kunnen de volgende statussen verkrijgen:

 • 1 ster - Ster
 • 2 sterren - Keur
 • 3 sterren - Elite
 • 4 sterren - Sport
 • 5 sterren - Prestatie

De kosten voor het keuren van de merrie is €25,-