AES'er Sirocco pakt dagprijs in NK Senioren!

Friday, April 26

AES'er Sirocco pakt dagprijs in NK Senioren!

Onder het zadel van Mathijs van Asten pakte Sirocco (Balou du Rouet x Guidam) de dagprijs. Het was een lastige opgave, het tweede onderdeel van het NK Senioren. De springruiters kregen een parcours op 1.50m hoogte, opbouwend naar 1.60m direct op tijd. Er vielen heel wat balken, maar voor Mathijs van Asten en Sirocco bleef alles in de lepels liggen, bleef als enigste onder de 70 seconden en pakte daarmee de dagzege. Greve stuurde de hengst Grandorado TN N.O.P. foutloos rond en pakte daarmee de leiding in het tussenklassement.
 
De zege brengt deze combinatie naar een 8e plaats in het tussenklassement voor het Nederlands Kampioenschap. Ze staan op slechts 2.35 punten van de leider in het klassement, Willem Greve met Grandorado TN.

Mathijs van Asten ging in het tweede gedeelte van het deelnemersveld van start met zijn Sirocco. Hierdoor wist de ruiter waar de problemen in het parcours zaten en daar speelde hij handig op in. In een tijd van 69,30 seconden stuurde hij de vijftienjarige ruin door de finish. Hij bleef daarmee als enigste ruiter onder de 70 seconden en nam daarmee de dagprijs van 5000 euro mee naar huis.

Tagged horses: SIROCCO


Terug