AES goedgekeurde Casago II voor groot bedrag naar Amerika

Tuesday, July 7

AES goedgekeurde Casago II voor groot bedrag naar Amerika

AES goedgekeurde Casago II (Casall ASK x Carthago Z) is voor een groot bedrag verkocht naar Amerika. Casago II won zowel in Nederland als in België verschillende hengstencompetitie etappes onder Bart Lips. 

Casago II stond in Nederland en België bovenaan de hengstencompetitie. In Nederland won hij de eerste wedstrijd, in België won hij twee wedstrijden en werd één keer tweede waardoor hij de eindzege pakte in België. De 7-jarige Casago II heeft zich in de sport op deze jonge leeftijd al meer dan bewezen. 

Eigenaar Tinus van der Bruggen sprak; 'Ik heb altijd gezegd: Casago II is de laatste hengst van Larthago, die verkoop ik niet.' Toen een Ier een groot bedrag bood in opdracht van Amerikanen kon dit niet worden weerstaan.

Door de goede prestaties in de hengstencompetitie trok Casago II veel aandacht. 'Iedereen zat achter hem aan maar de Ier was het snelst. Ik had dat van te voren eigenlijk niet zo verwacht: ik kende zijn naam niet en heb toen maar even navraag gedaan bij Mario Everse. Die zei me dat ik het niet beter had kunnen treffen en dat hij zaken doet voor dure Amerikanen. Ik vroeg flink geld en binnen een half uur kreeg in te horen dat het rond was. Ik schrok me kapot” aldus Tinus van der Bruggen. 

 

 


Tagged horses: CASAGO II


Terug