Elite hengst Marome NW bekroond tot AES hengst van het jaar

dinsdag, april 21

Elite hengst Marome NW bekroond tot AES hengst van het jaar

Tijdens de hengstenshow van de DSC-Group die aansluitend aan het programma van de AES voorjaarskeuring werd gehouden, is Elite hengst Marome NW gehuldigd en bekroond tot AES hengst van het jaar. De 21 jarige hengst is gefokt door Willy Sidorak en in eigendom van Fam. Bruggink.

Marome NW heeft in het verleden op het allerhoogste niveau zeer verdienstelijk gepresteerd onder Gert-Jan Bruggink. Het duo won onder andere het Nederlands Kampioenschap voor Young Riders in 2002. Daarnaast was de fantastisch in de manieren springende Marome NW geplaatst in onder ander Zwolle, Aarhus, Madrid, Mannheim, La Baule, Rotterdam, Den Bosch en Geesteren. Ook schreven ze in 2005 het Open Benelux Kampioenschap in Den Haag op hun naam. Door een blessure moest Marome NW vroegtijdig afscheid nemen van de topsport.

Het AES heeft mede dankzij Marome NW's nakomelingen Andrea en Vampire haar 6e plaats op de WBFSH final rankings van 2014 te danken. Ook de AES geregistreerde Marome NW nakomeling Anton behaalde recent een aantal megasuccessen onder Jaime Azcarraga. Deze combinatie won verleden jaar in Spruce Meadows het ongelofelijke bedrag van $400.000.- en vorige maand nog ruim $350.000 in Thermal, Californië. De resultaten die nakomelingen van Marome NW behalen in de topsport zijn tevens op fokkerij gebied een zeer grote prestatie gezien het geringe aantal nakomelingen dat deze hengst heeft in vergelijking tot de meeste andere top-springpaardenleveranciers.

Marome NW staat ter dekking bij de Dinkelhoeve te Denenkamp(NL). Er is zowel vers als diepvriessperma beschikbaar, het dekgeld voor 2015 bedraagt slechts €850.-
www.dinkelhoeve.com


Tagged horses: ANDREA ANTON MAROME NW VAMPIRE


Terug