AES goedgekeurde Grandorado TN wint CSI2* Grand Prix

Monday, March 2

AES goedgekeurde Grandorado TN wint CSI2* Grand Prix

In Kronenberg op CSI de Peelbergen wist Willem Greve met de AES goedgekeurde Grandorado TN (Eldorado van de Zeshoek x Carolus II) er met de winst vandoor te gaan in hun eerste CSI2* Grand Prix over 1.45m. In een barrage met 13 kandidaten bleven er 5 foutloos, Willem Greve en Grandorado TN wisten ruim een seconde voor te blijven op Aniek Poels die zich als 2e mocht opstellen. 

“Grandorado sprong super. Vrijdag was hij iets meer gefocust, vandaag was hij wat fris. Maar ondanks die frisheid is hij aan de sprong super. Geniaal”, kent Greve lof toe aan de AES goedgekeurde hengst.

“In de barrage stonden er mooi lange lijnen gebouwd en de bochtjes die er gedraaid moesten worden, dat moet Grandorado ook leren. Ik had misschien links en rechts een galopsprong weg kunnen laten, maar het was top”, zegt Greve die de lat voor zichzelf hoog legt. “Grandorado heeft wel dikke proeven gelopen, maar dit was zijn eerste echte Grote Prijs en dat wint hij direct, vrijdag was hij dubbel nul in de ranking, geweldig”.

Chacco Blue II
Ook de AES goedgekeurde hengst Chacco Blue II (Chacco Blue x Cincaba Rouge) liet onder Luciana Diniz zien wat zijn kwaliteiten zijn in de Peelbergen. Deze combinatie plaatste zich in de CSI2* Grand Prix op een 14e plaats, net buiten het klassement met slechts 0,23 seconden tijdsoverschrijving. Met veel gemak en zijn goede galoppade sprong deze hengst een overtuigende ronde zonder springfouten. 

Bekijk hier de uitslag


Tagged horses: CHACCO BLUE II ELDORADO VAN DE ZESHOEK TN GRANDORADO TN


Terug