AES Hengstenkeuring een groot succes

Friday, December 11

AES Hengstenkeuring een groot succes

De AES Hengstenkeuring op het terrein van Kees van den Oetelaar is vandaag een groot succes gebleken. Na een dag vol sportiviteit is het AES blij te kunnen vermelden meerdere goede hengsten te hebben gezien en dan ook verschillende hengsten goedgekeurd te hebben voor het stamboek. 

Natuurlijk moest het verschil er zijn, zo zijn er een aantal hengsten Registered bevonden. Dit gaat om de jongere hengsten die nog tijd nodig hebben zichzelf te ontwikkelen. Registered wil zeggen dat de hengst 10 merrie's per jaar mag dekken voor het eigen gebruik van de eigenaar. Dit geeft niet alleen de jonge hengsten de kans zichzelf te bewijzen maar ook de fanatieke fokkers die hun jonge hengsten al direct kunnen gebruiken voor de fokkerij.

Een aantal hengsten die zichzelf al wat meer konden laten zien werden Licensed bevonden, deze hengsten mogen 30 merrie's per jaar gaan dekken. 

Daarnaast kwamen er een paar hengsten die al Licensed waren naar Schijndel voor een upgrade en kunnen wij ook blij vermelden dat ook enkele van deze hengsten vanaf nu Approved zijn bevonden. Deze hengsten mogen onbeperkt ingezet worden voor de fokkerij.

Wij willen alle eigenaren bedanken voor hun komst en de betreffende eigenaren feliciteren met de goedkeuring van hun veelbelovende hengst.

Graag tot de volgende hengstenkeuring!


Terug