AES hengsten delen winst bij de 4-jarige in Hengstencomptitie België

Monday, March 21

AES hengsten delen winst bij de 4-jarige in Hengstencomptitie België

Afgelopen weekend werd er in Sentower Park, Opglabbeek de finale van de Lannoo Hengstencompetitie in België verreden. In de wedstrijden voorafgaand aan deze finale werden er al fantastische resultaten geboekt door de AES gekeurde hengsten. 

Bij de 4 jarige kwamen 29 hengsten in de piste voor de finale, daarvan wisten er maar liefst 22 foutloos te blijven. 12 hengsten bleven over alle manches foutloos.
''Dat zijn bijzonder straffe cijfers en een indicatie van talent in deze jaargang.  Twaalf vierjarige hengsten bleven tijdens elk optreden van de ‘Lannoo Belgian Stallion Competition powered by Euro Horse’ foutloos.'' Aldus de organistatie. 

De hengsten Major van de Vijfheide Z, Stromboli de Messitert, Starpower DC en Extreme 111 Z zijn de AES hengsten die over de hele competitie foutloos bleven. 

Onder Jordy Oostvogels sprong Major van de Vijfheide Z enkel foutloze rondes. Deze zoon van Marko Van Spieveld bleef ook in de slotfase van de wedstrijd foutloos en voegde zich zo bij de 12 winnaars van deze rubriek. 

Eveneens foutloos over het 1.00m parcours was Stromboli de Messitert (Nixon van ’t Meulenhof x Toulon). Gereden door Kobe Hendrix kwam de donkerbruine hengst goed voor de dag. 

Starpower DC (Cappucino JW vd Moerhoeve Z x Jenson Van’t Meulenhof) was ook 1 van de 4 AES hensten die over alle omlopen foutloos wist te blijven. Gereden door Thibaut Spiers eindigde ook zij op 305 punten in totaal. 

De door Stal Theeuwes gefokte Extreme 111 Z (El Barone 111 Z x Bamake de Muze) ging eveneens sterk door de competitie. De hengst sprong met gemak door alle manches en mocht zo ook de eerste plaats delen. 

Foto: Extreme 111 Z


Tagged horses: EXTREME 111 Z MAJOR VAN DE VIJFHEIDE Z STARPOWER DC STROMBOLI DE MESSITERT


Terug