Uber van de Berghoeve uitgeroepen tot kampioen op de AES hengstenkeuring

Tuesday, April 4

Uber van de Berghoeve uitgeroepen tot kampioen op de AES hengstenkeuring

Volgens jurylid Robbert Ehrens heeft de kampioen Uber van de Berghoeve (Gitano van Berkenbroeck x Cornet Obolensky) een fijne uitstraling, veel overzicht en kwaliteit op de sprong. 
 
Grootmoeder Nais de la Pomme heeft zelf op 1.40m niveau gesprongen en heeft meerdere goede springpaarden voortgebracht. Op haar lijst staan vijf nakomelingen die 1.50m of hoger hebben gesprongen en maar liefst zeven nakomelingen die 1.30m of hoger hebben gesprongen, waaronder Ronaldo de la Pomme, Thorn de la Pomme, Luracci de la Pomme, en Koshin de Muze.
 
Het doorgeven van deze goede genen lijkt in de familie te zitten, want Nais de la Pomme haar moeder Fragance de Chalus heeft zelf eveneens op 1.40m niveau gesprongen en heeft meerdere springpaarden voortgebracht die op hoog niveau presteren, waaronder de goedgekeurde hengsten Mylord Carthago, Norton D’Eole, Bamako de Muze, Farfelu de Muze, Hugh Grant de Muze, De Muze Jules en L’Hermes de Muze.
 
Bron: Horsetelex
 
Gitano van Berkenbroeck, de vader van Uber van de Berghoeve, is een zoon van de iconische hengst Nabab de Rêve. Langs moederszijde voert hij het bekende Chin Chin en Ramiro-bloed in zijn pedigree. Deze hengst heeft zelf op Grand Prix niveau gesprongen onder Juan Carlos Garcia en doet het daarnaast ook goed in de fokkerij, met meerdere nakomelingen die internationaal goed presteren.
 
Uber van de Berghoeve werd ontdekt als veulen door Kees van den Oetelaar, en op 2-jarige leeftijd heeft Maikel van der Vleuten zich ingekocht.
 
De schimmelhengst heeft een jeugdige uitstraling, is mooi gefokt in de moederlijn, vertoont goede werklust en een goede instelling, is voorzichtig en heeft een uitstekend lichaamsgebruik, aldus Koen Olaerts.

Tagged horses: UBER VD BERGHOEVE


Terug