Tobago Z wint de Rolex Grand Prix in 's Hertogenbosch

Tuesday, March 15

Tobago Z wint de Rolex Grand Prix in 's Hertogenbosch

Goedgekeurde AES hengst Scuderia 1918 Tobago Z (Tangelo van de Zuuthoeve x Mr. Blue) maakt het weer klaar! Met ruiter Daniel Deusser wint hij de Rolex Grand Prix van de Dutch Masters in de Brabanthallen in ‘s Hertogenbosch.

De grote prijs maakt naast Aken, Calgary en Genève deel uit van de welbekende Rolex Grand Slam. Maar liefst 12 van de 38 combinaties plaatste zich voor de barrage. Deusser bewees afgelopen vrijdag al dat zijn paard in topvorm was met een tweede plaats in het 1.50m. Met een feilloze barrage wist hij zondag dan ook de eerste plek in de Grand Prix te bemachtigen.

"Ik had er alle vertrouwen in, want mijn paard voelde de laatste weken heel goed aan, maar je moet het op de dag zelf natuurlijk wel doen", legde Deusser uit. "Scuderia 1918 Tobago Z sprong heel goed in de eerste ronde, maar we hadden veel concurrenten in de barrage en dat maakt het altijd moeilijker en geeft een beetje meer druk. Het zette me aan het denken over welke tactiek ik moest toepassen, ik probeerde een pas minder te doen van de eerste naar de tweede hindernis, maar ik wist zelfs toen ik mijn perfecte ronde had gereden, dat er nog goede ruiters zouden komen en dat wij nog verslagen konden worden. Ik had veel geluk dat degenen die probeerden sneller te gaan een fout hadden. Ik ben super blij met dit resultaat."

0,13 seconde later finishte Harrie Smolders met Monaco (Cassini II x Contender), AES goedgekeurde Hengst Grandorado TN (Eldorado van de Zeshoek x Carolus II) nam een derde plaats in beslag met ruiter Willem Greve.


Tagged horses: ELDORADO VAN DE ZESHOEK TN GRANDORADO TN TOBAGO Z (ET)


Terug