AES’er Calief Topfok kampioen bij de 6-jarige!

Tuesday, March 22

AES’er Calief Topfok kampioen bij de 6-jarige!

Op de finale dag van de Lannoo Hengstencompetitie in België zijn Jordy Oostvogels en Calief Topfok de winnaars geworden van de finale voor 6-jarige hengsten. Calief Topfok, een zoon van Lavillon uit een Toulon merrie hadden tijdens de eerste drie manches enkel voor foutloze rondes gezorgd. Een foutloze ronde en de snelste 2e fase in de finale zorgde niet alleen voor een eindoverwinning in het klassement maar ook voor winst in het dag klassement. 

Jordy Oostvogels: “Calief Topfok beschikt over een absolute topinstelling”

“Waar er in eerste instantie een beetje getwijfeld werd aan zijn vermogen, laat de hengst zien en voelen dat hij over meer dan voldoende vermogen beschikt. Hij is niet de grootste maar hij heeft wel een topinstelling en een vechtersmentaliteit in de piste. Ik heb een ‘alles of niets-barrage’ gereden en dat kan alleen met een paard met zo veel kwaliteit. “  geeft Jordy Oostvogels mee. “Het plan met Calief Topfok is dat ik hem tot en augustus in een paar mooie cyclus-wedstrijden zal starten om hem nog meer ervaring te laten opdoen en hem conditioneel in orde te houden en naar het WK in Lanaken toe te werken. Daar zal hij wellicht door een andere ruiter uitgebracht worden.” Vult de winnaar van de zesjarigen nog aan. 

AES Approved hengst Nobel van de Vrombautshoeve Z (Nabab de Reve x Corrado I) en Peter Boelens bleken een stabiele combinatie te zijn en mochten de 3e prijs in ontvangst nemen. 


Tagged horses: CALIEF TOPFOK NOBEL VAN DE VROMBAUTSHOEVE Z


Terug