Maikel van der Vleuten en AES-merrie Elwikke winnen 1.45m CSI*5 Miami!

Friday, April 5

Maikel van der Vleuten en AES-merrie Elwikke winnen 1.45m CSI*5 Miami!

Op de openingsdag van de CSI5* LGCT Miami, een hoog aangeschreven internationaal paardensportevenement, wist Maikel van der Vleuten indruk te maken door de 1.45 meter hoofdrubriek op zijn naam te schrijven. Hij stuurde zijn getalenteerde AES-merrie Elwikke naar een overwinning, waarbij hij met een nipt verschil van slechts 0,08 seconden zijn concurrenten achter zich liet. 

"Vorig jaar was het hier goed geweest voor ons. Dan ga je meteen al iets gemotiveerder aan de start," vertelt Van der Vleuten na afloop. "Ik duim nu al voor de Global Champions League manches morgen. Ik hoop dat we op herhaling kunnen did jaar!" 

“We hadden een goede ronde vandaag, Elwikke was de hele ronde erg gefocust en voelde zich erg op haar gemak. Ik kon haar grote galop goed gebruiken, en hier en daar hebben we wat sprongen achterwege gelaten. We hebben eigenlijk een mooi vloeiende ronde gereden zonder al te veel energie te verspillen.”

De twaalf jarige Elwikke is in goede doen de laatste tijd. Elwikke sprong de laatste drie proeven (twee in Den Bosch en eentje in Amsterdam) in de prijzen.

Zie hier de uitslag.


Tagged horses: ELWIKKE


Terug