Joe Clee en Bullseye 111 Z winnen 3e manche hengstencompetitie

Monday, February 28

Joe Clee en Bullseye 111 Z winnen 3e manche hengstencompetitie

In het Azelhof in Lier werd de derde manche van de Lannoo Belgian Stallion Competition vanavond afgesloten met de rubriek voor de 7-jarige hengsten. Het werd een spannende rubriek met de Britse ruiter Joe Clee en de AES vos hengst Bullseye 111 Z als uiteindelijke winnaars. Bullseye 111 Z werd gefokt door Stal Harrie Theeuwes en is een zoon van de ook AES Approved hengst Bamako de Muze uit de merrie Imke 111 (Der Senaat 111), die zelf op 1.50m niveau sprong met Abdel Saïd. Als laatste starter in de ring snelde Clee naar de finish in 27.03 seconden en zo schreef hij de rubriek voor de 7-jarige hengsten op zijn naam.

Hiermee werd AES hengst Jazzy des Dames naar een tweede plaats verwezen. Gereden door de Braziliaan Thiago Ribas Da Costa werd de klok stil gezet op 28.46 seconden. Jazzy des Dames is een zoon van Emerald van ’t Ruytershof en Calvaro Z uit de fokkerij van Haras Des Dames.

In het klassement gaan deze 2 hengsten aan de leiding richting de finale voor 7-jarige hengsten. Hier heeft Jazzy des Dames een voorsprong van 6 punten op Bullseye 111 Z. Joe Clee heeft in de finale nog een ijzer in het vuur met de AES goedgekeurde hengst Dollars For Ever 111 Z (De Flor 111 Z x Carthago) met wie hij de vorige manche nog op zijn naam schreef. 

Bij de 6-jarige is Calief Topfok (Lavillon x Toulon) de beste geklasseerde AES hengst onder het zadel van Jordy Oostvogels. Met een gedeelde 2e plaats heeft hij een goed uitgangspunt voor de finale.  

De finale zal op 19 maart verreden worden in Sentower Park te Opglabeek. 

Bekijk hier de uitslagen


Tagged horses: BAMAKO DE MUZE BULLSEYE 111 Z CALIEF TOPFOK DOLLARS FOR EVER 111 Z JAZZY DES DAMES


Terug