AES hengsten maken top 3 in Belgische Hengstencompetitie voor 7-jarige

Tuesday, March 22

AES hengsten maken top 3 in Belgische Hengstencompetitie voor 7-jarige

AES hengsten drukken zijn stempel in de Lannoo Hengstencompetitie in België. De volledige top 3 bestaat uit AES hengsten. De finale werd afgelopen weekend verreden in Sentower Park, Opglabbeek. 

Als beste mocht Joe Clee met Bullseye 111 Z (Bamako de Muze x Des Senaat 111) zich opstellen voor de prijsuitreiking.  Ze bleken een stabiele combinatie te zijn door de gehele competitie enkel foutloze rondes neer te zetten en altijd binnen de top 5 te plaatsen. Ze gingen van start met een 3e plaats in de eerste manche in Lier, dit werd gevolgd door een 5e plaats in Opglabbeek en terug gekomen in Lier pakte ze wederom de winst. In de finale was de 2e plaatst voldoende om de leiding te nemen in het eindklassement. 

Wie ook enkel foutloos bleef was Thiago Ribas da Costa met Jazzy des Dames (Emerald van ’t Ruytershof x Calvaro Z). De combinatie ging in de hengstencompetitie van start met de winst in Lier, vervolgens pakte ze een 3e plaatst in Opglabbeek en werden ze 2e in Lier. Op de finale dag in Opglabbeek moesten ze genoegen nemen met een 5e plaats welke zorgde voor een 2e plaats in het eindklassement. Het verschil met Joe Clee was slechts 6 punten. 

De top 3 is compleet met Joe Clee maar ditmaal met de AES Approved Dollars for Ever 111 Z (De Flor 111 x Carthago Z). De 3e plaats in de finale zorgde voor een stijging in het klassement. Hieraan gingen een 7e plaats in Lier, winst in Opglabbeek en een 15e plaats in Lier vooraf. 

Met deze top 3 kunnen we zeggen dat het een succesvolle jaargang is in de Lannoo Hengstencompetitie België. Hierbij willen wij de ruiters en eigenaren van deze succesvolle hengsten feliciteren. 


Tagged horses: BAMAKO DE MUZE BULLSEYE 111 Z DOLLARS FOR EVER 111 Z JAZZY DES DAMES


Terug