AES hengsten doen goede zaken tijdens eerste Blom hengstencompetitie

Tuesday, November 22

AES hengsten doen goede zaken tijdens eerste Blom hengstencompetitie

Klasse Z & ZZ

Vijf hengsten mochten zich laten zien in de barrage. Hierbij ook de hengst FAMOUS FELIX OMHG in eigendom van R. Kouwenhoven en gereden door Martin Sterk. Deze voorzichtige zoon van Numero Uno sprong een mooie nul ronde (66.80), maar kreeg in de barrage helaas een balk. De hengst werd 4e (42.09). De rubriek werd gewonnen door Freeman VDL (v. Emmerton VDL)

Klasse M

In de klasse M kwamen maar liefst 14 hengsten terug in de barrage. Albert Zoer kwam aan de start met de AES hengst GALLANT. Na een mooie nul ronde (63.18), stuurde Albert Zoer de hengst naar de overwinning met een tijd van 33.86. Hij was bijna 2 seconden sneller dan het resultaat van de nummer 2, Willem Greve met Grandorado. De hengst GORBATSJOV OMHG in eigendom van R. Kouwenhoven en gereden door Martin Sterk mocht ook terugkomen in de barrage na een nulronde (64.06). De hengst mocht zich als 8e opstellen na een nul barrage (40.40). 

Klasse L

De klasse L werd gewonnen door de hengst CHAPEAU TN (CHAPEAU) gereden door Zoï Snels en in eigendom van de Team Nijhof en C.A.M. van den Oetelaar. Voor beide omlopen kreeg de hengst 8,5-en voor het springen en het gaan tussen de hindernissen. Hotspot (v. Hors la Loi II) mocht zich als tweede opstellen, het podium werd compleet met de hengst Hanley (v. Tornesch).


Terug