Drie AES hengsten in barrage Sires Of The World

Saturday, September 24

Drie AES hengsten in barrage Sires Of The World

Tijdens de WBFSH World Breeding Championships for Young Jumping Horses werd de welbekende rubriek Sires Of The World verreden. Hierin komen hengsten aan de start die gaan strijden om de titel: Sire of the World. 

Maar liefst drie AES Approved hengsten kwamen foutloos door het zware klassieke parcours en mochten zich melden voor de barrage. Met de overtuigend en imponerend springende Sea Coast Enjoy Z (Enjoy van de Kromsteeg Z) zette Gudrun Patteet een zeer scherpe tijd van 37.67 seconde neer voor de concurrentie. Sea Coast Enjoy Z is pas 8 jaar oud en stamt af van de top-vererver Emerald van 't Ruytershof. Zijn moeder Fientje Van HRG 4x4 (Parco) bracht al meerderde toppaarden zoals Easy Top van de Kromsteeg Z die op 1.45m niveau uitkomt en hengst Hannibal van de Kromsteeg wie ook een goedgekeurde hengst is. 

Enkel de winnaar Patrick Stühlmeyer met Drako de Maugre wist de tijd van Sea Coast Enjoy Z en Gudrun Patteet zonder fouten te verbeteren. Zij kwamen over de finish in een tijd van 37.24.

Net buiten het podium, op de 4e plaats kwam de hengst Feromas van Beek Z gereden door Gilles Thomas, zij finishte in de tijd van 38.46. Feromas van Beek Z is een nakomeling van Fantomas de Muze en Tangelo van de Zuuthoeve.

Ook Mathilda Karlsson en de hengst Chopin VA mochten zich melden voor de barrage. In de tijd van 42.36 en zonder springfouten werden zij 7e. Chopin VA is een 13-jarige nakomeling van Casall en Coriano.

Bekijk hier de uitslag


Tagged horses: CHOPIN VA ENJOY VD KROMSTEEG Z (SEA COAST ENJOY Z) FEROMAS VAN BEEK Z


Terug