Gletsjer en Black Bird AES-kampioenen Schijndel

Friday, April 4

Gletsjer en Black Bird AES-kampioenen Schijndel

Op manege De Molenheide in Schijndel vond vandaag de Nederlandse hengstenkeuring van het AES-stamboek plaats. Het werd een gezellige aangelegenheid waarbij de hengsten in gemoedelijke sfeer getoond werden. AES draagt ondanks de inspanningen van Kees Van Den Oetelaar eenvoud hoog in het vaandel. Toch kunnen we spreken van een volwaardige keuring, zo zegt nieuw jurylid Bernard Demets, die even veel kwaliteit bespeurde als in gelijk welk ander binnen- en buitenlands stamboek. Ook qua aantal hengsten groeit het AES. Vijftig dieren werden aangemeld. Naast Bernard Demets sprong ook Maikel Van der Vleuten als nieuw jurylid in voor zijn vader. Samen met Koen Olaerts en Bert Van Den Oetelaar benoemden ze Black Bird (Street Hassle x Le Tot de Semilly) bij het springen en Gletsjer (Apache x Prestige VDL) bij de dressuur tot de AES-kampioenen 2014.

Black Bird, die is omgedoopt tot Gare du Nord, is een hengst van het trio Aaldering, Van De Lageweg en Sinnack, geboren in Frankrijk als kleinzoon van Quickstar en uit dezelfde moeder als Orient Express. Reservesieger Gunnar EB (Acolord x Quite Easy) van Dekstation Enterbrook is reservekampioen. Loreto vh Zorgvliet, nu Tallmann TN geheten, werd tweede reservekampioen. Tallmann is een zoon van Toulon geboren bij André Braeckevelt en in eigendom van Team Nijhof. 

Gletsjer (Apache x Prestige VDL) werd meer dan terecht uitverkoren tot dressuurkampioen en dat tot groot jolijt van eigenares Wilma Van der Steen, die niet onder stoelen of banken steekt dat haar oogappel eventueel te koop is.

 

31 Hengsten zijn licensed of approved. 

 

Foto's: http://www.paardenfotograaf.be/

 

 


Terug