AES domineert de finales bij de WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy!

Tuesday, October 3

AES domineert de finales bij de WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy!

Het AES behaald met 3 deelnemende jaargangen AES paarden, 3 keer een podiumplaats op de stamboek competitie in Valkenswaard afgelopen weekend! Met trots kijken we terug op dit succesvolle weekend.

7-jarige

Team:

  • Emily Ward met Wild Star (Big Star x Oklund)
  • Benjamin Bick met If Evers Girl (If Ever III x Arko III)
  • Leo Lamb met Gmail (Cornet Obolensky x Diamant de Semilly)
  • Katie Speller met Be Alcantara (Colmar x Contact Me)

Het drietal Britse ruiters dat het AES vertegenwoordigde behaalde de tweede plaats in de teamfinale voor 7-jarige paarden op het eerste World Breeding Federation of Sport Horses (WBFSH) Studbooks Jumping Global Champions Trophy in Valkenswaard. Ze kwamen slechts drie strafpunten tekort om te winnen.

In totaal deden er 10 verschillende stamboeken mee aan de finale, waarbij de ruiters een uitdagend parcours van 1,45 meter met 13 hindernissen moesten springen. Opmerkelijk was dat geen enkel paard foutloos bleef, zelfs de besten konden niet voorkomen dat ze één tijdfout opliepen.

Emily Ward keerde terug met acht strafpunten op haar paard Wild Star HF. Ben Bick kreeg met If Evers Girl eveneens twee balken. Leo Lamb, die op zaterdag de individuele wedstrijd had gewonnen en op zondag als vijfde was geëindigd, reed met Gmail en keerde terug met vier strafpunten. Hierdoor kwam het totaal van het team op 16 strafpunten. Het KWPN stond bovenaan het podium met in totaal 13 strafpunten, terwijl Selle Français derde werd met eveneens 16 strafpunten, maar met een iets langzamere tijd dan het Anglo European Studbook.

6-jarige

Team: 

In de finale voor 6-jarige paarden wist Georgia Wells de dag te redden met haar zelfgefokte paard Heart of Cicero. Tien teams van drie kwamen aan de start op een parcours van 1,40 meter. Emily Ward en Leo Lamb keerden beiden terug met acht strafpunten op hun paarden, Millfield Lottery en Chrysler Key SR. De uiteindelijke score voor het AES hing af van Georgia. Ze rechtvaardigde haar positie als laatste ruiter met een foutloze ronde, een van slechts drie in de competitie, op haar AES merrie Heart of Cicero. Hiermee behaalde het team de derde plaats met in totaal 16 strafpunten. 

Deze prestatie leverde Georgia Wells ook de tweede plaats op in de individuele competitie, slechts 1,92 seconden achter de winnaar. Het Belgisch Warmbloed paard behaalde de eerste plaats met vijf strafpunten, terwijl de Deense Warmbloeden tweede werden met negen strafpunten.

5-jarige

Team:

  • Thomas Dovkants met Moneypenny (Golden Eye x Classe)
  • Katie Speller met Z7 Pink Panther (Cuick Star Kervec x Obos Quality)
  • Danielle Ryder met Espeshelli (Zambesi TN x Karandasj)
  • Liv Huijbregts met Duca Chin DK (Ducati van Schuttershof x Chin Chin)

Het AES-team behaalde ook de derde plaats in de finale voor 5-jarige paarden op een hoogte van 1,30 meter, met in totaal acht strafpunten. Ze waren slechts één balk verwijderd van de winnaars, de Hanoverian Association, die vier strafpunten hadden. Katie Speller reed een foutloze ronde op Z7 Pink Panther, terwijl Thomas Dovkants en Danielle Ryder beiden vier strafpunten hadden op hun paarden Moneypenny en Espeshelli. In de finale eindigden zowel het AES als Zangersheide met een gelijk aantal strafpunten, met de resultaten van de eerdere dagen er bij opgeteld resulteerde dit uiteindelijk in een derde plaats.

Individuele plaatsingen

Benjamin Bick en zijn AES merrie If Evers Girl kwamen foutloos aan de finish op vrijdag, wat resulteerde in een 2de plek in het individuele klassement.

Leo Lamb presteerde uitstekend in de kwalificatieronde op zaterdag voor 7-jarige paarden met zijn paard Gmail. In deze snelheidsproef van 1,40 meter stonden 46 deelnemers aan de start, en Leo wist de overwinning te behalen met bijna twee seconden voorsprong

Ook wist hij met zijn AES’er Chrysler Key SR (Comme Il Faut x Calido I) foutloos aan de finish te komen in de klasse voor 6-jarigen en veroverde daarmee een zeer verdiende tweede plaats op het podium.

Op de finaledag wist Georgia Wells met haar AES Merrie Heart of Cicero 2de te eindigen in het individuele klassement.

Image: Leo Lamb and Gmail. Credit - George Cunha

 

 


Tagged horses: BE ALCANTARA CHRYSLER KEY SR CORNET'S GHOST DUCA CHIN DK ESPESHELLI GMAIL HEART OF CICERO IF EVERS GIRL MILLFIELD LOTTERY MONEYPENNY ROSALIN DU SUD WILD STAR Z7 PINK PANTHER


Terug