Mr Magnum BTH Nederlands kampioen met 76%

Tuesday, August 30

Mr Magnum BTH Nederlands kampioen met 76%

AES Approved hengst Mr Magnum BTH (Expression x Valdez) wint het Nederlands Kampioenschap in het M1 met een megascore van 76%. Onder het zadel van de amazone Annemijn Boogaard liep de pas 5-jarige hengst uitstekende proeven. Na de eerste proef namen ze al de leiding met 73,61%. In de finaleproef wisten ze dit te overteffen met een score van 76% wat ruimschoots voldoende was voor het kampioenschap. Hiermee namen ze bijna 5% afstand van de nummer 2, Annelotte Felix met Merle Quina Tf. 

''Magnum liep echt top! Hij bleef zo goed luisteren zeker als hengst, het is echt een geweldig paard. Na de finale proef zei de jury er is bijna niks op aan te merken. Hij liep heel mooi bergop met veel zelfhouding en ik had er niet meer aan kunnen doen.” 

De amazone spreekt vol lof over haar paard. “Hij heeft van zichzelf drie super goede gangen. Hij stapt super door het lijf, loopt in draf bergop en in de galop beweegt hij net zo en heeft heel veel zelfhouding. Hij zat bij de laatste twaalf voor de WK selectie voor Jonge Dressuurpaarden en dat zegt ook wel wat. Er is nooit een dag dat hij niet wilt en hij gaat er altijd voor. We hadden een fijne voorbereiding voor het NK want ik ben nog een aantal dagen naar Dinja van Liere gegaan en vanuit daar doorgereden naar het NK.”

“Ik had het niet verwacht om te winnen. Ik dacht ik rij gewoon en zie wel hoe het loopt. Op de startlijst stonden wel een paar namen dat ik dacht oei flinke concurrentie. Ik heb geprobeerd het beste te laten zien en dat is gelukt. We kregen veel 9’ens voor onder andere het binnenkomen en de middengangen”, vertelt de trotse amazone.


Tagged horses: MR MAGNUM BTH


Terug