Eric van der Vleuten in hengstenkeuringscommissie

Tuesday, November 26

Eric van der Vleuten in hengstenkeuringscommissie

Op vrijdag 13 december organiseert het AES haar jaarlijkse najaarskeuring bij de Molenheide te Schijndel.
Er is het afgelopen jaar veel veranderd bij het Anglo European Studbook; een nieuwe directie, een nieuw hoofdkantoor in Engeland, een nieuwe website, een online database en ook het  AES paspoort kreeg een nieuw jasje. Er is nu besloten dat ook de vorm van de hengstenkeuringscommissie aan verandering toe is.
 

Zo zal AES directeur Kees van den Oetelaar een stapje terug doen en slechts nog een adviserende rol gaan bekleden.  Van den Oetelaar `Het leek ons niet wenselijk om naast mijn rol als directeur nog langer lid te zijn van de keuringscommissie, het is de bedoeling dat deze commissie een onafhankelijk orgaan binnen ons stamboek wordt.’ Het AES is een stamboek dat helemaal op de sport is gericht, het is daarom ook logisch dat er op zoek werd gegaan naar iemand uit de praktijk om van den Oetelaar te vervangen. Niemand minder dan springruiter Eric van der Vleuten heeft zich bereid gevonden zich bij de AES hengstenkeuringscommissie te voegen. Van der Vleuten:`Het AES is een stamboek waarbij goede prestaties worden beloond, dit is een filosofie waarin ik mij als springruiter uiteraard erg in kan vinden’.

 

De verdere samenstelling van de hengstenkeuringscommissie blijft ongewijzigd en bestaat uit; Koen Olaerts(BE), Caron Nicol(UK) en Bert van den Oetelaar(NL).

 

Hengsten aanmelden voor de keuring van 13 december kan via de website www.angloeuropeanstudbook.co.uk, de website www.aesbenelux.com wordt binnenkort ook in deze nieuwe stijl aangepast.


Terug