AES Hengst Denzel van 't Meulenhof deels verkocht aan Team Nijhof

Thursday, March 11

AES Hengst Denzel van 't Meulenhof deels verkocht aan Team Nijhof

Team Nijhof is mede-eigenaar geworden van de 12 jarige AES hengst Denzel van 't Meulenhof (Marius Claudius x Narcotique de muze IV) van Joris de Brabander en Jimmy Vermeulen. Denzel heeft maar liefst 17 nakomelingen die springen op internationaal niveau! Dit terwijl de hengst nooit grote aantallen merries heeft gedekt.

Het AES keurde de hengst in 2013 goed nadat die in 2012 door het KWPN werdt afgewezen. 

''Denzel van 't Meulenhof is goed op weg om een absolute topvererver te worden. Zijn oudste nakomelingen zijn in 2021 acht jaar oud geworden en onder hen bevinden zich een aantal kleppers. Zo zijn Nixon van ’t Meulenhof, het toekomstpaard van Harrie Smolders, en Ipsthar, Nederlands kampioen bij de zesjarigen onder Bas Moerings, telgen uit deze eerste jaargang.''

Denzel is de zoveelste discipel uit de roemrijke lijn van Qerly Chin. Zelf is hij een zoon van Marius Claudius (meervoudige GP-winnaar onder het zadel van de Britse ruiter Robert Smith). De moeder van Denzel is de al even bekende merrie Narcotique de Muze IV (v. Quidam de Revel), die op haar beurt succesvol was op het hoogste niveau onder het zadel van Ludo Philippaerts. Het maakt dat Denzel de halfbroer is van onder meer de internationale springpaarden Iron Lady van ’t Meulenhof en L’Arcotique van ’t Meulenhof alsook van de op het hoogste niveau acterende Jenson van ’t Meulenhof (Niels Bruynseels).

Bron: Jorisdebrabander.be 

 

 

 

 

 


Terug